Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Τρόφιμα ''σκουπίδια''-''δολοφόνοι''???

Δεν ξέρω αν έχετε σκεφθεί τι είδους τρόφιμα είναι αυτά που συνήθως καταναλώνετε....Αρτοσκευάσματα με αρκετή έως πολλή ζάχαρη....και πολλά διογκωτικά που μετά συνεχίζουν να φουσκώνουν στα στομάχια....ψάρια ιχθυοτροφείων που τρέφονται με διάφορα φυράματα για πάχυνση....σνακ πολυεπεξεργασμένα με υψηλό θερμιδικό φορτίο και κατά συνέπεια δύσκολο να αποδομηθούθν από τον οργανισμό....τυριά που πολλές φορές δεν έχουν ωριμάσει καλά,ενώ το γάλα που τα δημιουργεί είναι από αγελάδες που παράγουν τρελλές ποσότητες ''προστατευμένες'' πολλές φορές από κοκτέιλ φαρμάκων....αλλαντικά με λιπαρά ζόρικα για τον οργανισμό....κρέατα και πουλερικά από ζώα που μεγαλώνουν ακινητοποιημένα και στρεσαρισμένα...και λαχανικά που έχουν συχνά τεράστιες διαστάσεις πιθανόν λόγω χημικών επεμβάσεων στις καλλιέργειες.....και τόοοσα άλλα...........κι έπειτα όλοι αναρωτιόμαστε γιατί δεν αδυνατίζουμε εύκολα....μα πως να γίνει αυτό όταν κάνουμε αυτή τη ζωη μέσα στις πόλεις,όταν δεν κάνουμε δουλειές που καταναλώνουν θερμίδες κι όταν τρώμε τρόφιμα που δεν αποδομούνται εύκολα??...τελικά όσο πιο κοντά στην πρωτογενή και ανεπεξέργαστη μορφή είναι ένα τρόφιμο,τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να ειναι ''φιλικό'' και αποδομούμενο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου